Google+

SNW gaat sluiten na 9 jaar

Kleine opmerking: Ik ben op het moment druk aan het werk aan de nieuwe site. Ik wil de site echter niet helemaal offline halen, dus je kunt alles nog gewoon bekijken. Maar de werkzaamheden kunnen er wel voor zorgen dat sommige pagina's er een beetje raar uitzien. Het zal niet heel lang meer duren. Happy
maandag, april 1, 2013 - 02:06

Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Dus ik zal het maar direct zeggen. Ik ga SNW sluiten. Ik heb deze website nu al 9 jaar, en dat zijn 9 prachtige jaren geweest. Maar nu is het tijd om iets anders te gaan doen. Ik heb vele goede redenen om dit te besluiten en ik hoop dat jullie het begrijpen.

Zoals sommigen van mijn vrienden wellicht al op Facebook hebben gelezen, is er recentelijk nogal wat electronica in ons huis gesneuveld. Niet alles tegelijk, maar het meeste is toch wel in de afgelopen paar weken kapot gegaan. Een aantal grote voorbeelden: Mijn hoofdcomputer is "kapot". De harde schijf geeft al sinds begin 2012 problemen. Ik heb het toen ook teruggestuurd naar Apple, waar vervolgens werd gezegd dat er niets mis was. Nou ik had dus gelijk, want de harde schijf heeft idioot veel kapotte sectoren en het is nu op een punt waar ik niet eens meer naar Windows kan booten, en dat is waar ik mijn games speel. Als ik mijn games niet kan spelen, dan kan ik ook geen reviews schrijven en dan kan ik geen downloads maken. Het is een lang verhaal maar het komt erop neer dat ik geen garantie meer heb (ik zou wel garantie moete hebben, ik heb Apple Care) en uiteraard laat ik mijncomputer hoe dan ook maken maar ik weet dus niet wanneer ik mijn computer terugkrijg. Dan is er de laptop, die pas geleden vanuit het niets begon te roken. Ik schrok me kapot. Maar goed, kapot dus. Cheetah's computer heeft het gisteren ook begeven. Het is waarschijnlijk de voeding en die zal niet al te duur zijn om te vervangen, maar het is wederom een kapotte computer. Ik denk dat jullie allemaal ook wel de server crash van januari herinneren? Ik heb daar emotioneel echt onder te lijden gehad. Behalve al deze computers, valt er nog meer electronica uit en het is gewoon even teveel voor me momenteel. Ik ben er zo klaar mee.

Behalve de kapotte hardware en electronica hebben jullie misschien ook wel gemerkt dat er weinig updates zijn op SNW. Dit is vooral omdat ik veel problemen heb met het bijwerken van de site. Het is een lang en ingewikkeld verhaal. Korte versie: Ik heb een half uur nodig om 3 simpele muurtjes te posten En voor het nieuws is het niet anders. Ik moet eerst een Engels bericht posten. Dan vertalen. Als het vertaald is, krijgt het Nederlandse artikel een Engels adres en het Engelse artikel heeft niet eens een fatsoenlijk adres, alleen nummers. Ik moet dan zowel het Engelse als het Nederlandse artikel bewerken om de urls te fixen. Met de afbeeldingen is het niet beter. Als ik afbeeldingen in het nieuws wil gebruiken dan moet ik eerst de afbeeldingen uploaden, dan nieuws toevoegen, daar de afbeeldingen koppelen. Artikel opslaan. Weer bewerken en dan kan ik de invoegen. Vraag me niet waarom, er zijn gewoon heel veel bugs. Ik ben de stress die ik in 2013 heb opgelopen zo beu en ik ben gewoon toe aan een pauze.

Alsof dit nog niet genoeg redenen zijn, ben ik de haat in de community ook echt helemaal beu. Het is niets nieuws, de haat is er al jaren. Maar ik merk dat er NOG STEEDS sites zijn die een hekel aan mij (of mijn site) hebben, zonder goede reden. Ik kan aardig doen en ik kan gemeen doen, niets helpt. Ik ben de haat in de community heel erg beu en om eerlijk te zijn: ik heb wel betere dingen te doen dan hier te zitten en gehaat te worden door mensen die denken dat ze beter zijn dan ik. Ik verdien het niet zo behandeld te worden. Ik hoop dat dit een les is voor de mensen in de community. Probeer op z'n minst om normaal te doen tegen anderen. Probeer niet te haten. Is het hele idee achter De Sims niet juist dat je kunt zijn wie je wilt zijn, ongeacht huidskleur, seksuele voorkeur of hobbies? Waarom haten? Ik realiseer me ook wel dat in de meeste gevallen de haat voortkomt uit jaloezie, maar jaloezie is een lelijke eigenschap die je niet nodig hebt. Als ik mensen uit de community wat goed advies kan geven: wees origineel en wees aardig tegen anderen. Je schopt het echt veel verder als je deze dingen probeert na te streven.

Dus de afgelopen weken heb ik veel gepraat over deze problemen met Greg van SimCookie en Daniel van SimsGalore, beide goede vrienden. En we zijn allemaal een beetje tot de conclusie gekomen dat het genoeg is. We vinden het tijd voor een nieuwe generatie Simmers om het stokje over te nemen in de community. Er zijn al zoveel fansites. Dus ja, niet alleen SNW sluit haar deuren, ook mijn vrienden SimCookie en SimsGalore sluiten hun sites.

Au revoir, mijn vrienden!

Nieuwsarchief

Discord