Google+

Simlish binnenkort officiële taal in Frankrijk

Kleine opmerking: Ik ben op het moment druk aan het werk aan de nieuwe site. Ik wil de site echter niet helemaal offline halen, dus je kunt alles nog gewoon bekijken. Maar de werkzaamheden kunnen er wel voor zorgen dat sommige pagina's er een beetje raar uitzien. Het zal niet heel lang meer duren. Happy
donderdag, april 1, 2010 - 10:19

Er gaan momenteel geruchten rond dat Simlish binnenkort een officiële taal wordt. In Frankrijk, om precies te zijn. Vanwege de grote populariteit van de Sims spellen in het land, stemt het Franse parlement morgen of Simlish een officiële taal wordt. De belangrijkste reden is dat veel tienermeisjes al Simlish spreken in het dagelijks leven. De taal is het afgelopen decennium daardoor erg populair geworden. Tegenstanders vinden dat Frans de enige taal moet blijven, zoals het altijd geweest is. Het is op dit moment niet duidelijk of alle Franse kolonieën de taal ook als officiële taal moeten aanvaarden. Als de motie aanvaard wordt, zullen scholen vermoedelijk binnenkort beginnen met het leren van de taal, zodra de docenten hun vocabulaire en grammatica opgepoetst hebben. We houden je uiteraard op de hoogte, zeker zodra iemand van de Franse regering op de geruchten reageert.

[Update] Natuurlijk is bovenstaand bericht een 1 aprilgrap. Zover we weten, is Simlish enkel een officiële taal in SimCity en nergens anders. En de Fransen? Die blijven gewoon het Frans als hoofdtaal gebruiken.

Nieuwsarchief

Discord