Google+

Preview - De Sims 3 Beestenbende (PC)

Kleine opmerking: Ik ben op het moment druk aan het werk aan de nieuwe site. Ik wil de site echter niet helemaal offline halen, dus je kunt alles nog gewoon bekijken. Maar de werkzaamheden kunnen er wel voor zorgen dat sommige pagina's er een beetje raar uitzien. Het zal niet heel lang meer duren. Happy
zondag, augustus 21, 2011 - 02:40

Onze Sims 3 Beestenbende voor PC preview is nu online, klik hieronder op lees verder om het te lezen! :woot:


Waarschijnlijk weten jullie al dat we uitgenodigd waren op de behind-closed-doors Sims presentatie op de Gamescom. Graham Nardone heeft ons een leuke demo getoond van De Sims 3 Beestenbende op de PC! Helaas mochten we hier, zoals ik in mijn andere artikelen ook al had genoemd, geen foto's maken. Vandaar het gebrek aan beeldmateriaal in dit artikel. Ik heb wel wat afbeeldingen erin gezet. Dit zijn foto's gemaakt van artworks op de beursvloer zelf.

The Sims 3 Pets at Gamescom

Iets waar meisjes al heel lang op wachten, al vele jaren. Nou ja, niet alle meisjes. Ik heb er bijvoorbeeld nooit om gevraagd, maar VEEL andere meisjes wel... Er zitten paarden in het nieuwe uitbreidingspakket De Sims 3 Beestenbende! En de paarden zien er geweldig uit, dat moet ik toegeven. Net zoals de andere huisdieren, kun je paarden volledig aanpassen zoals met je gewone Sims. Je kunt de kleur van hun haar kiezen, je kunt meerdere manen stijlen kiezen - bijvoorbeeld een hanenkam, evenals de staart - een gevlochten staart is bijzonder tof om te zien, er zijn meerdere lagen waarmee je kunt spelen, er zijn patronen die je kunt toepassen en je kunt figuurtjes op het lichaam van de paarden plaatsen. Deze figuurtjes kun je van vorm, grootte en kleur veranderen, maar je kunt de figuurtjes ook draaien. Je kunt ze overal op het lichaam van een paard plaatsen. Buiten dit alles, kun je ook nog de lichaamsdelen zelf aanpassen, zodat het lichaam er op zich ook anders uitziet. Zo kun je de nek langer of korter maken. En je kunt de buikgrootte veranderen. Zulk soort dingen. Graham liet ons ook een paard zien dat eruit zag als een zebra (stel je dat eens voor), maar ik weet zeker dat je het paard er dus ook uit kunt laten zien als een ezel. Wink Het is simpelweg geweldig. Ik zie mezelf hier al wel mee spelen. Ik ga er vanuit dat de andere grote huisdieren zoals katten en honden ook zo goed kunnen worden aangepast als de paarden. Maar feitelijk kun je dus elk huisdier maken dat je wilt met de functies die ik hierboven heb genoemd. En dat is precies wat jouw huisdieren uniek zal maken.

Een belangrijke verandering in De Sims 3 Beestenbende op de PC is het feit dat je eindelijk de huisdieren kunt bestuderen! De huisdieren maken niet alleen maar deel uit van het huishouden. Nee, je kunt echt de controle neen over de huisdieren en ze sociale interacties laten uitvoeren richting Sims in plaats van altijd alleen maar de Sims die een interactie richting de huisdieren doen. Dit is geweldig. We hebben geen cheat meer nodig om dit te kunnen doen. Je kunt het leven nu door de ogen van je huisdier bekijken. Een hele nieuwe ervaring, waardoor het spel in het geheel nog veel leuker wordt! De huisdieren hebben nu behoeften, herinneringen, ze hebben hun eigen bio en persoonlijkheid, ze hebben hun eigen kansen enzovoorts, maar ze hebben geen levenswensen. Buiten dat zijn ze vrijwel gelijk aan de gewone Sims, behalve dat ze dus dieren Sims zijn en geen menselijke Sims.

The Sims 3 Pets at Gamescom

Natuurlijk is het logisch dat er voor Sims diergerelateerde eigenschappen/kenmerken zijn in een huisdieren uitbreidingspakket! Een aantal voorbeelden van deze nieuwe eigenschappen voor Sims zijn hondenliefhebber, kattenliefhebber, paardenliefhebber en dierenliefhebber. En bij deze speciale eigenschappen horen natuurlijk ook specifieke sociale interacties wanneer Sims met elkaar praten. Dus je dierenliefhebber Sim kan met andere Sims praten over dieren. Er is geen dierenhater eigenschap. Graham was hierin heel erg duidelijk. Dieren zijn onschuldige wezens, natuurlijk. En er zal dus niet zoiets als dierenmishandeling in het spel voorkomen, nou ja, zolang verwaarlozen niet hieronder valt dan. Als Sims hun dieren verwaarlozen komt er een maatschappelijk werker de dieren weghalen.

Er zijn geen nieuwe carrières in dit uitbreidingspakket. En wat betreft carrières voor huisdieren, dat is enkel op de console versie van het spel. Er zijn geen nieuwe manieren om dood te gaan in deze game, niet voor Sims en ook niet voor huisdieren. Huisdieren kunnen alleen doodgaan wegens ouderdom. Er zijn geen huisdiergerelateerde doodsoorzaken voor Sims.

The Sims 3 Pets at Gamescom

Buiten de grotere huisdieren - paarden, honden en katten - zijn er ook nog kleinere dieren. Ik heb best wel een lijstje hier! Er zijn schildpadden, hagedissen, vogels, knaagdieren, slangen, cavia's en baby eekhoorntjes. Geen konijntjes. Vraag me niet waarom. En wat voor dieren er ook in het spel zitten, Sims zijn er niet allergisch voor.

Huisdieren hebben nu ook eigenschappen. Na de gesloten demo zag ik de eigenschappen van een hond. Samen met ChEeTaH van The Sims Zone en Wouter van Sunset Valley Times heb ik de namen vertaald en live getweet: avontuurlijk, aggressief, slordig, vriendelijk, genie, hyperactief, jager, luidruchtig, lawaaierig, netjes, rustig, houdt van zwemmen, verlegen, snob, loyaal, onafhankelijk, speels, bang van water, destructief, snel bang, en de laatste die ik tegenkwam vond ik bijzonder moeilijk te vertalen... niet destructief... uhmm... vernielt geen dingen? Oh, nu is destructief ineens een raar woord voor me geworden. Je snapt wel wat ik bedoel denk ik. Er zijn heel veel eigenschappen voor dieren. Nog iets wat ik even wil vermelden is dat we hebben geprobeerd de eigenschappen te vertalen van het Duits naar het Engels (en nu dus ook naar het Nederlands). En deze vertalingen zullen waarschijnlijk niet allemaal overeenkomen met wat jullie straks in het spel zullen zien.

The Sims 3 Pets at Gamescom

De nieuwe buurt in De Sims 3 Beestenbende voor de PC heet Appaloosa Plains, ik hoop dat de spelling goed is. Het is een mid-western ranch style buurt. En het is de perfecte locatie voor Sims met paarden. Natuurlijk zullen andere huisdieren zich in deze buurt ook prima thuisvoelen! De buurt heeft ook een meertje in de vorm van een kat, en een zwembad in de vorm van een hondenbot. Alle dieren drinken graag uit de vijvers, maar alleen honden zwemmen graag in het water. Huisdieren kunnen met andere Sims meereizen of gewoon alleen. Sommige dieren kunnen mee de taxi in, maar het lijkt me nogal logisch dat het niet echt geldt voor paarden. Je kunt wel ter paard ergens komen en je Sim kan natuurlijk ook gaan wandelen met de hond. De nieuwe buurt heeft een heleboel nieuwe content en er in een heleboel te ontdekken.

The Sims 3 Pets at Gamescom

Een van de nieuwe locaties is de kattenjungle. Op dit kavel komen katten samen om te spelen met elkaar, in en rondom het kattenjungle gymtoestel. Er is ook een park voor honden, wat in feite een sociale ontmoetingsplaats is voor de honden. Maar Sims kunnen er ook heen om met hun honden te spelen enzovoorts. Er zijn genoeg vlaktes waar paarden lekker kunnen galloperen, maar iets bijzonders voor paarden dat ik heb gezien is de paardenranch. Op deze ranch kunnen Sims hun vaardigheden oefenen met hun paarden. Het gaat dan om de paardrijden vaardigheid, racen en springvaardigheid. De training gebeurt op speciale circuits met coole obstakels waar Sims en hun paarden overheen moeten springen. Een van de obstakels bevatte vuurwerk, waarmee een achterste van een Sim in de fik kan vliegen! Je kunt ook je eigen circuit ontwerpen. De vaardigheden zijn nodig en kunnen gebruikt worden in verschillende wedstrijden, waaronder show jumping en racing. Je kunt niet wedden op de races, maar je kunt wel geldprijzen en trofeeën winnen, en in sommige gevallen wordt zelfs je naam in de lokale krant genoemd! Verder kunnen Sims op de ranch ook paarden fokken en (ver)kopen.

The Sims 3 Pets at Gamescom

Bij je Sims thuis, kun je nu echte barns (soort schuur) bouwen met daarin paardenstallen, aangezien het team echte barndeuren en stallen heeft toegevoegd! Paarden kunnen in hun stallen eten, drinken, slapen, en als ze het echt graag willen en ze hebben gezelschap, dan kunnen ze in de stallen ook O jaa! doen!

De wedstrijden vinden plaats in rabbit holes, wat betekent dat je de wedstrijden zelf dus niet kunt zien als het gaande is. Maar je kunt wel een scorebord zien tijdens de wedstrijd. Het normale paardrijden kan overal. En je kunt de paarden natuurlijk ook thuis trainen.

The Sims 3 Pets at Gamescom

In het begin hebben huisdieren nog geen vaardigheden en ze kennen dan ook nog geen kunstjes. Vanaf het moment dat ze bij een familie horen kun je hun gedrag gaan trainen en ze kunstjes aanleren. Honden hebben een heleboel kunstjes die ze kunnen leren. Katten hebben echter alleen de jaagvaardigheid, ze hebben geen kunstjes zoals honden. Sims en honden kunnen meedoen aan een hondenshow, waarbij ze dan de kunstjes aan andere Sims kunnen tonen en daarmee geld kunnen verdienen. Een van de speciale vaardigheden die zowel honden als katten hebben is de jaagvaardigheid. Graham vertelde ons (over honden) dat als ze er heel erg goed in zijn, ze zelfs een date voor hun Sim mee naar huis kunnen brengen. Hahaha, dat wil ik wel zien!

Gewoonlijk is er in elke nieuw uitbreidingspakket een speciaal wezen. In deze uitbreiding is dat de eenhoorn! Eenhoorns zijn magisch, voor het geval je dat nog niet wist. De eenhoorn die Graham ons liet zien, stond aan de rand van de buurt. Het zag er allemaal heel erg engelachtig en lief uit in het begin. Zo lief dat het me direct deed denken aan de schattigheid van My Little Piny, zeker met al die sterretjes en hartjes op het lichaam. Dat was de goede kant van de eenhoorn. Goede kant lol. Die kant van de eenhoorn was helder wit gekleurd. Toen draaide Graham de camera en ineens was de eenhoorn duivels zwart, met rode vlammen afgebeeld op het lichaam enzovoorts. Die kant van de eenhoorn was dus een beetje slecht. Deze kant van de eenhoorn was rebels! Zodra de eenhoorn begon te rennen, volgde er een regenboogspoor erachter en het was omringd door fonkelingen. Het is Nyan Unicorn! :P

The Sims 3 Pets at Gamescom

Unicorns zijn magisch, ze kunnen brand stichten en Sims de stad uitjagen, Sims vervloeken zodat ze mysterieuze problemen en rampen moeten doorstaan. Maar ze kunnen ook Sims zegenen en ze laten plantjes om zich heen groeien! En, tromgeroffel, eenhoorns kunnen teleporteren! Helaas wilde Graham niet vertellen hoe je aan een eenhoorn kon komen. Dus dit blijft nog even geheim totdat iemand van EA dat ons vertelt, of totdat het spel uit is en iemand erachter komt. Ach ja, jammer. Spoilers! Sims hebben nieuwe levenswensen, en een daarvan is het toevoegen van een eenhoorn aan het huishouden!

Wat betreft huishoudens en huisdieren, dat is een beetje ingewikkeld. Zoals we allemaal wel weten, kunnen gewone Sims huishoudens niet meer dan 8 Sims bevatten. Echter, een huishouden met Sims en huisdieren kan een totaal van 10 hebben. Er kunnen niet meer dan 8 sims zijn, en er kunnen niet meer dan 6 huisdieren zijn. De limiet van beide gecombineerd is altijd 10. Dus je kunt bijvoorbeeld een huishouden hebben met 8 Sims en 2 huisdieren, of 6 Sims en 4 huisdieren. Maar 4 Sims en 6 huisdieren behoort ook tot de mogelijkheden.

The Sims 3 Pets at Gamescom

Kinderen - en daarmee uiteraard ook peuters - kunnen niet paardrijden. Tieners en ouder wel. Er zijn wat vriendelijke sociale interacties tussen de kinderen en huisdieren, maar ik denk dat dit vooral met honden en katten is. Oh en waarschijnlijk ook wel met de kleinere huisdieren.

De Limited Edition van De Sims 3 Huisdieren op de PC is natuurlijk anders dan de gewone editie. Het bevat namelijk een speciale dierenwinkel waar Sims heen kunnen om items te kopen - accessoires en objecten - voor de huisdieren. Je zult er geen huisdieren kunnen kopen, aangezien er al andere manieren zijn om aan dieren te komen in het spel.

The Sims 3 Pets at Gamescom

De game zal uitkomen op 21 oktober dit jaar. Ik zal het spel zeker gaan kopen. Ik ga de Limited Edition van tevoren bestellen, zoals ik eigenlijk met alle games doe!

Ik wil graag Graham Nardone bedanken voor zijn komst naar Europa om op de Gamescom de demo van het nieuwe uitbreidingspakket te laten zien. Het is geweldig! En ik wil ook graag EA bedanken voor de uitnodiging naar de behind-closed-doors presentatie. Ik heb er echt van genoten! Bedankt!

Nieuwsarchief

Discord