Google+

The Sims 5 jaar!

Kleine opmerking: Ik ben op het moment druk aan het werk aan de nieuwe site. Ik wil de site echter niet helemaal offline halen, dus je kunt alles nog gewoon bekijken. Maar de werkzaamheden kunnen er wel voor zorgen dat sommige pagina's er een beetje raar uitzien. Het zal niet heel lang meer duren. Happy
maandag, februari 7, 2005 - 22:10

The Sims-franchise viert haar vijfde verjaardag en blijft alle records breken.

Lees nu het officiële persbericht.


De Sims 2

THE SIMS-FRANCHISE VIERT HAAR VIJFDE VERJAARDAG EN BLIJFT ALLE RECORDS BREKEN

Schiphol-Rijk, 10 februari 2005 – Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) kondigde vandaag aan dat de met prijzen bekroonde The Sims™-franchise deze maand haar vijfde verjaardag viert. De allereerste The Sims™ -game voor de PC lag deze week vijf jaar geleden in de winkels. Het spel veroverde de wereld in recordtijd en werd in vier van de vijf afgelopen jaren uitgeroepen tot bestverkochte PC-game. Sinds 2000 zijn 7 uitbreidingspakketten voor deze franchise op de markt gebracht, is de game in meer dan 17 talen vertaald en zijn er wereldwijd meer dan 54 miljoen exemplaren van verkocht. In september 2004 kwam het vervolg De Sims 2 op de markt, dat al snel eveneens de bestverkochte PC-game werd. In slechts vijf maanden tijd zijn er wereldwijd 4,5 miljoen exemplaren van over de toonbank gegaan. Het eerste uitbreidingspakket voor deze met prijzen bekroonde game, De Sims™ 2 Studentenleven, zal vanaf 10 maart 2005 in de winkels liggen. Spelers kunnen hun Sims met dit pakket laten studeren en de ultieme campus-fantasie tot leven brengen.

"The Sims heeft de manier veranderd waarop games werden gespeeld en bovendien het soort mensen veranderd dat games speelt," aldus Bing Gordon, uitvoerend vice-president en hoofd creatieve ontwikkeling bij Electronic Arts. "De Sims 2 en de uitbreidingspakketten blijven bieden wat Sims-fans overal ter wereld willen - nieuwe inhoud, fun en vernieuwing. De Sims-franchise staat nog maar aan het begin van haar carrière," voegt Gordon eraan toe.

Hoogtepunten uit vijf jaar The Sims:

  • Er zijn wereldwijd 54 miljoen exemplaren verkocht uit de The Sims-franchise, inclusief meer dan 16 miljoen exemplaren van het oorspronkelijke product, The Sims. Sinds de lancering in 2000 zijn er 7 uitbreidingspakketten voor The Sims op de markt gebracht, plus een deluxe-, console- en online-versie. The Sims is in meer dan 17 talen vertaald en wordt wereldwijd verkocht.
  • De ‘next generation’ van The Sims verscheen in september 2004 als De Sims 2. De verkoop van deze uitgave ligt op dit moment al boven de 4,5 miljoen exemplaren wereldwijd. Het eerste uitbreidingspakket voor De Sims 2, getiteld Studentenleven, zal in maart 2005 in de schappen liggen.
  • De Urbz: Sims in the City, een spin-off van The Sims, bracht de Sims voor het eerst naar de stad. Deze versie voor de consoles en handhelds lag in de herfst van 2004 in de schappen en wordt nog steeds overal ter wereld goed verkocht.
  • Volgens The NPD Group (een Amerikaans bedrijf dat marketing- en verkoopcijfers verzamelt), is het oorspronkelijke The Sims de bestverkochte PC-game aller tijden in Noord-Amerika en is De Sims 2 de bestverkochte PC-game van 2004 in Noord-Amerika.
  • De Sims 2 is meer dan 20 keer uitgeroepen tot de beste game door gamesjournalisten, krijgt lovende recensies en is op 35 tijdschriftcovers afgebeeld. Onlangs kreeg De Sims 2 tijdens de 2005 D.I.C.E. Awards in Las Vegas, georganiseerd door de Academy of Interactive Arts and Sciences, de prijs toegekend voor beste simulatiegame.
  • De Sims 2-spelers hebben meer dan 125.000 Sims en huizen voor hun Sims gecreëerd en deze geüpload naar onder andere www.thesims2.com en www.desims2.nl om ze te delen met andere spelers. De door spelers gemaakte Sims en huizen zijn door 5 miljoen bezoekers van de site gedownload. Daarnaast hebben spelers de mogelijkheid om een filmpje te maken in De Sims 2 gebruikt om de levens van hun Sims vast te leggen en eigen films te creëren. Sinds de lancering van game in september 2004 zijn meer dan 4.000 filmpjes gemaakt.
  • De Sims Community van de Benelux (www.desims2.nl) is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Maandelijks wordt de site zo'n 160.000 keer bezocht. De Community biedt een gezellig forum waar mensen gedachten kunnen uitwiselen over hun favoriete game. Ook kunnen de leden regelmatig meedoen aan acties en wedstrijden, waarmee zij leuke Sims prijzen kunnen winnen. Binnenkort introduceert de community een exclusieve screensaver die helemaal in het teken zal staan van het nieuwe uitbreidingspakket "De Sims 2 Studentenleven". De screensaver bevat onder andere een aantal nooit eerder vertoonde "De Sims 2 Studentenleven" screenshots. De screensaver vernieuwt zichzelf, en toont dus steeds nieuw materiaal.

De schepper van The Sims, Will Wright, heeft veel eerbetoon ontvangen voor zijn bewonderenswaardige creatie en werd in februari 2002 opgenomen in de ‘Hall of Fame’ van de Academy of Interactive Arts and Sciences, waar hij in goed gezelschap verkeert van branche-legenden zoals Sid Meier en Shigeru Miyamoto. Wright wordt ook vermeld op de ‘It list’ in Entertainment Weekly, een lijst van de 100 meest creatieve mensen in de entertainmentbranche, en op de ‘Digital 50’ van Time Digital, een lijst met de ‘meest belangrijke technologische vormgevers’. In 2002 stond hij op nummer 35 in de ‘Power List’ van Entertainment Weekly en in 2003 kwam zijn naam voor in de lijst van ’10 beste ontwikkelaars van 2003’ van Game Informer.

Nieuwsarchief

Discord